Vasatorps GK

Volvo Car Scandinavian Mixed är tävlingen som samordnas av DP World Tour och Ladies European Tour och där 78 damer och 78 herrar spelar samma bana (olika tees) och om samma prispengar. Första upplagan spelades 2021 på Vallda G&CC utanför Göteborg. Andra upplagan spelades på Halmstad GK och Linn Grant blev första kvinna att vinna på DP World Tour. I år var Ullna G&CC utanför Stockholm värd för tävlingen och nu står det klart att 2024 års upplaga kommer spelas på Vasatorps GK, Tournament Course.

– Det är verkligen en stor ära att vara medarrangör till Volvo Car Scandinavian Mixed och är något vi har längtat efter. Att nu Tournament Course blir värdbana till Volvo Car Scandinavian Mixed 2024 är helt i linje med vår historia och vårt mål framåt. Att flera av Sveriges idag lysande golfstjärnor har gått riksidrottsgymnasiet i Helsingborg och tränat på Vasatorps Golfklubb under skoltiden gör verkligen att cirkeln sluts. Att få se tidigare elever och idag världsstjärnor ”komma tillbaka” till oss är fantastiskt, säger Louise Friberg, vd och klubbchef på Vasatorps Golfklubb i ett pressmeddelande.

Louise Friberg var faktiskt en av de första golfskribenterna vi knöt till oss när vi startade magasinet, så här såg ett av de omslagen ut.