Svepet

Här kommer en kort summering med snackisar och nyheter från golfbranschen som släppts nyligen.

1) Artisten Robbie Williams är en hängiven golfare, något som J.Lindeberg tagit fasta på och låtit honom designa en kapselkollektion som ligger i gränszonen mellan streetwear och golfmode. Eller som J.Lindeberg själva uttrycker det: ”en kollektion designad för att överbrygga gapet mellan fairways och innerstan”.

2) Kände kocken Daniel Müllern blir »kreativ ledare« när Kristianstads Golfklubb satsar på mat och dryck. Detta blir klart bara några dagar efter det att klubben kommunicerat övertagandet av Åhus Gästgivaregård. Daniel har sina rötter i Skåne och är en av Sveriges mest prisade kockar. Daniel gick till final i Årets Kock både 2015, 2016 och 2019.

3) Framtidens golfbollar kommer att flyga kortare. Det står klart efter ett beslut från golforganen R&A och USGA om att byta ut alla nuvarande bollar. Detta kommer att gälla för proffsgolfare 2028 och amatörgolfare 2030. Dagens golfare slår allt längre vilket har medfört att banor byggts ut för att bli längre. Något som inte betraktas som ekonomiskt eller miljömässigt hållbart.

4) Golfamore Group har förvärvat First Open, en rikstäckande matchspelstävling för tvåmannalag med 25-åriga anor. First Open grundades av Björn Bäckstedt och lanserades i Blekinge och Småland 1997 för att successivt bli rikstäckande 2002 och framåt. Sedan starten har över 22 000 lag deltagit i tävlingen.

5) I dag siktar Husqvarna inte längre bara på att bara göra robotgräsklippare för villatomter. Målet framöver är också inställt på parker, idrottsanläggningar och golfbanor. Nu rullar Husqvarnas Ceora ut på svenska golfbanor och det kan förändra golfbranschen i grunden. Husqvarnas flaggskepsmodell Ceora styrs av satelliter och kan klippa upp till 25 000 kvadratmeter om dagen.