Ping…

…lanserar specialkonstruerade damklubbor för spelare med lägre svinghastighet. G Le3 är en komplett serie klubbor från driver, fairwayklubbor och hybrider till järnklubbor och putters och en specialdesignad bag. Ping G Le3 är damklubborna för alla med lägre svinghastighet med design i marinblått, guld och silver. En färgkombination som för tankarna till Solheim Cup – en tävling som knappast varit det den är utan Pings stöd.

G Le3-driver optimerad för lägre svinghastighet – med en bra driver kan man sätta bollen i spel och få bättre förutsättningar både för att scora och ha roligare på golfbanan. Den mycket förlåtande G Le3-drivern är utformad för att hjälpa kvinnor med långsammare svinghastigheter att få högre bollhastighet för längre och rakare slag från tee. För att uppnå detta har PINGs ingenjörer utvecklat ett 460cc stort klubbhuvud i titan, med en smidd träffyta som är optimerad för att ge bästa resultat vid svinghastigheter på 80 mph eller lägre.

Huvudena på G Le3-fairwayklubborna kombinerar rostfritt stål med en träffyta av maråldrat, smitt stål för att öka flexibiliteten samtidigt som man minskar spinnen för att uppnå både högre bollhastighet och bollflykt. Detta gör samtliga fairwaywoods till pålitliga och konsekventa val från alla delar av banan, även från tee. En lägre och mer framåtlutad tyngdpunkt som är placerad närmre kraftlinjen och ger i genomsnitt 7 meter ökad längd jämfört med föregångaren.

I järnklubborna av rostfritt stål uppnås högre bollhastighet och längre slag genom lägre tyngdpunkt och specialdesignade loft. De förlåtande egenskaperna, som finns hos alla PING-järn, uppnås genom tungstenvikter vid häl och tå. Detta möjliggör även en lättare svingvikt och totalvikt än tidigare modeller, vilket gör klubborna än mer lättsvingade.

Kika in på @Ping Sverige för att se en demonstration av klubborna. Hela serien av klubbor är tillgänglig för utprovning och förbeställning hos auktoriserade PING-återförsäljare runt om så passa på att testa.