Ping

Ping släpper nu nya wedge-serien s159 med närspelsförbättrande prestanda, mer spinn och större kontroll kring greenerna. Samtidigt lanserar man en smart app för dig som är rådvill när du ska välja wedgar. De tour-beprövade s159 wedgarna erbjuds i 25 olika loft/grind-alternativ och är från och med idag tillgängliga för custom fitting och förbeställningar. Priset är 2 295 kr med stålskaft, 2 395 kr med grafitskaft.

– De nya wedgarna representerar Pings hittills mest omfattande och mångsidiga wedge-serie med dess förbättrade prestanda och fittingmöjligheter. De vinner redan på tourerna och vi ser många spelare som övergår till dem runt om i världen. De älskar den rena utformningen, den mjuka känslan och, viktigast av allt, förmågan att starta och spinna sina slag med precision och kontroll. Med sex olika grindalternativ utformade för att prestera i olika förhållanden och för olika slagtekniker har vi en wedge som passar varje golfare, säger John K. Solheim, VD för Ping. Omfattande tester med Pings tourspelare har hjälpt till att skapa en wedge-serie som kommer att tilltala golfare på alla nivåer. Ur ett spinnperspektiv presterar s159-wedgarna starka resultat i företagets mycket berömda ”vått till torrt” test. Det är ett test som utförs i en kontrollerad miljö där man slår 45-metersslag inomhus med fukt applicerat på träffytan och bollen. En nyckelfaktor för att validera prestanda även ute på banan.

Den nya WebFit Wedge-appen ger golfare en snabb och enkel metod för att hitta rätt grind för just deras spel. Man svarar på en serie frågor om sitt närspel som t.ex. vilket underlag man spelar på och vilken slagteknik man har. Detta resulterar sedan i två olika förslag på grindalternativ. De kan sedan ta dessa rekommendationer och konsultera med en utprovare som i sin tur kan hjälpa att utvärdera och komma fram till vilken specifikation som passar bäst. Appen och frågeformuläret tar bara några minuter att genomföra.