Titleist

Drygt två månader har passerat sedan Titleist nya järn började dyka upp i spelarstallets bagar. Under den officiella tourpremiären på The Memorial Tournament visades modellerna i den kommande generationen av T-serien också upp på bild, samtidigt som Titleist i sedvanlig ordning inte avslöjade någonting om de kommande järnens prestanda eller teknologi. Detta sker istället nu när järnen omgående finns tillgängliga för utprovning, medan den globala lanseringen i butik sker den 25 augusti. Priset hamnar på 2330 kr per järn med stålskaft och 2500 kr med grafit.

T100
Titleist mest spelade modell på tourerna skiljer sig inte dramatiskt från föregående generation utåt sett. Årets version kommer med en ny CNC-fräst träffyta som ska mildra ut eventuella skillnader i bollens flykt som kan uppstå mellan slag från fairway och den första klippningen. Designen av bakpartiet har också modifierats för att bidra till en ännu mer solid träffkänsla.

T150
Denna nya modell har två grader starkare loft än T100 och ersätter därmed T100S. Bygger på samma smidda grundkonstruktion som T100 men har en något större profil på huvudet, i likhet med föregående AP2-serien. 

T200
Titleist bygger vidare på den mer kompakta och stilrena framtoning från föregående generation av deras populära distansjärn. Innanför huven har T200 fått en helt ny konstruktion där tonvikten främst ligger på att förbättra träffkänsla och ljud. Detta genom ett stabilare chassi och en uppdaterad design av Max Impact-teknologin, som främjar en förhöjd känsla och bollhastighet.

T350
Ersättaren till T300 är ett spelförbättrande distansjärn som baseras på en ihålig grundkonstruktion. Huvudet har en något större profil än övriga modeller i den nya T-linjen, samtidigt som många element från T200 också använts. Volframvikter har också införlivats i tå- och hälpartiet för att öka huvudets stabilitet.