Miniguide

Ett önskeinlägg från er läsare är en kort miniguide för att få inspiration så att man hänger kvar här i sommarsverige och testar banor som man vanligtvis inte gör. Vi blickar därför västerut mot Strömstad. Häng med!

Vi börjar naturligtvis på Strömstad GK, Sveriges västligaste golfbana som ligger i en fantastiskt vacker natur, skapad för golfspel. Många av hålen ringlar sig mellan branta klippformationer i det typiska nordbohuslänska landskapet. Den kuperade parkbanan är utmanande, trots sin relativt korta bansträckning. Närheten till havet är tydligt märkbar och karga klippformationer har lyfts fram som ett spektakulärt designinslag.

Har du inte bott på Strömstad Spa & Resort så är det dags nu. Att vara på en resort i Bohuslän och kanske på ett av Sveriges bästa Spa är en skön känsla. Ett inslag av välgörande behandlingar, träning och avkoppling är en självklarhet. Aroma Spa breder ut sig på två våningsplan. Njut bland annat av spa och träning, saltvattenspool, utomhusjacuzzi med havsutsikt, ångbastu, snötunna och finsk sauna.

Gårdsbutiker är ju alltid härligt att besöka och Sile-Eks Havtorn har dessutom ett café. Deras specialitet? Havtorn, ett vitaminrikt bär med exotisk smak! Köp med dig marmelad, dessertsås, sylt, gelé, nektar, musli, mjöl, te och godis.

Cykla på Sydkoster. Mellan angöringsbryggorna på Sydkoster hittar du huvudvägen som tar dig mellan bryggorna Ekenäs – Långegärde – Kilesand (turer kan göras omvänt), det finns även några härliga alternativa småvägar att utforska. 

Strömstad med skärgård och Kosterhavets marina nationalpark är en ovanligt vacker plats för en lyckad paddeltur i kajak eller på en SUP i sommar! Här hyr du en kajak.

Med mat lagad på det bästa från havet, grönsakslandet och gårdarna skapas här fantastiska rätter med en modern twist. Några av dem hittar du här.