På vårt senaste frukostmöte fick jag tips om Jenny Dambergs nya bok ”Ärtor, bönor & linser som vi naturligtvis vill dela med er. Här står svenskodlade ärtor, bönor och linser i centrum. En mix av nya och nygamla grödor som lägger grunden för ett 50-tal smakrika soppor, krämiga röror, härliga grytor och kontrastrika sallader. I många hundra år var ärtor en livsavgörande del av den svenska kosten. De senaste tio åren har odlingen av flera viktiga kultursorter, som gråärtor, fått ny kraft. På Gotland har linsodlingen väckts till liv på nytt. Flera intressanta och för Sverige nya sorter har också tillkommit, från svarta bönor till matlupin och kikärtor. Det är bra för den odlade mångfalden och det är bra för den kulinariska mångfalden, den som gynnar oss som vill äta gott, näringsrikt och någorlunda närodlat. Vi lottar nu ut 3 st böcker så mejla namn + adress hit senast den 31/1 för att vara med i dragningen (Värde 306 kr). I nästa nummer bjuder vi också på två recept från boken.