Checklist

…när du peggar med hybriden är standardsvaret: pegga lågt i mitten av stansen. Vill du ha en högre eller lägre bollflykt, behåll den låga peggen och ändra istället svingen så att du träffar ned- eller upp på bollen. Du kan även experimentera med att flytta bollen lite framåt eller bakåt i stansen.

…när du peggar med drivern vill vi slå upp på bollen och därför peggar vi högt, långt fram i stansen. Har du en sving där du kommer väldigt brant in på bollen kan det vara bra att pegga lite lägre medan du med en flackare sving kan pegga högre. En bra tumregel är att halva bollen ska synas ovanför klubbhuvudet.

…generellt peggar de flesta för högt med järn, hybrider och fairwaywoods och för lågt med driver. Ibland är tee lite ojämn, se till att du alltid peggar på en så plan yta som möjligt. Är du nybliven golfare? Pegga alltid från tee, då garanterar du att bollen ligger bra.

Tack för tipset Ingela Tisén, PGA-utbildad tränare ute på Lidingö GK och golfskribent hos oss sedan över 10 år tillbaka.