Annika Award

Ingrid Lindblads collegekarriär har varit imponerande från start och hon har totalt vunnit 15 individuella tävlingar, vilket är rekord på hennes college Louisiana State University. Den här säsongen har den svenska amatörvärldsettan vunnit fyra gånger och på tisdagen fick hon pris som årets collegespelare i division I och tilldelades Annika Award. Lindblad är första svenska som får priset sedan det instiftades 2014. 

– Jag är så glad. Jag har arbetat hårt för detta och det här var en av anledningarna till att jag kom tillbaka för ett femte (college)-år, säger Ingrid Lindblad.
– Jag har nog tänkt mer på det här priset senaste två veckorna än jag gjort under hela året.

Vinnaren av Annika Award utses genom omröstning bland collegespelare, coacher och mediepersoner som följer collegegolf. Annika Sörenstam delade ut priset och tror Lindblad har en stark framtid framför sig. 

– Det har varit så spännande att följa hennes resa. Jag är väldigt nöjd med det hon har gjort på banan och vad hon står för med sin karaktär. För att nu se en svensk där – det finns några underbara namn på denna trofé, och de har alla gått vidare och stått för fantastiska insatser. Jag ser samma sak för Ingrid, säger Sörenstam.

Grattis säger vi som följt Ingrid en lång tid och senast hade en lång intervju i denna utgåva.